Spraakbesturingssystemen veroveren langzaam maar zeker een plaats in ons leven. Zowel in Nederland als in België is de introductie van de Google Assistent hobbelig verlopen.

De Google Hub, Home, Maxi en Mini zijn luidsprekers voorzien van deze Google Assistent. In Vlaanderen staan we nog aan de vooravond van de mogelijkheden van de Google Assistent. Wereldwijd telt Google Assistent intussen al meer dan een miljard gebruikers.

Analyseren behoeftes

De lancering van Google Home op de Nederlandse markt eind 2018 was de meest succesvolle Assistant-introductie ter wereld. Ondertussen zijn er naar schatting minimaal 50.000 Google Home speakers geactiveerd en dus verkocht!

Assisteren klanten

Veel mensen zien de potentie in de mogelijkheden van slimme speakers met spraakbesturing. Terecht! Google Home maakt mogelijk wat destijds als verre toekomst werd gezien: het aansturen van informatie met je stem.

Adviseren bedrijven

Wat kan een bedrijf doen met de Google Assistant? Voorbeelden in Nederland tonen dat er reeds wordt geëxperimenteerd in tal van sectoren. Banken, mediabedrijven, toerisme, retail, lifestyle, transport, onderwijs, etc.